Tüm masaj türlerini kapsayan klasik masaj, ayaktan başlanarak ense köküne kadar tüm vücuda uygulanır. Klasik masaj, kan dolaşımını hızlandırarak doku ve hücreleri canlandırmak, dolaşımı düzenlemek, stresle gerilen kasları gevşeterek yumuşatmak için tercih edilen popüler bir masaj türüdür. Klasik masajla hücrelerdeki oksijen oranını arttırarak, toksin atılımını kolaylaştırmak hedeflenir.
Klasik masaj, belirli sağlık sorunlarının iyileşmesine yardımcı tedavi yöntemi olarak geliştirilmiştir. Ancak son zamanlarda özellikle modern hayatın getirdiği stres ve yorgunlukla gerilen vücudun rahatlaması, kasların yumuşaması, zihinsel yorgunluğun atılması için fiziksel ve mental rahatlama amacıyla da kullanılan bir masaj türü haline gelmiştir. Klasik masaj, bağ ve tendomlarda yumuşama sağlayarak onların esnekliklerini korur. Cilde ve sinir sistemine etki ederek yatışma sağlar. Konsantrasyonu güçlendirir. Stresin olumsuz etkilerinden arındırmak, enerji vermek, rahatlığa ulaşmak klasik masajın en önemli faydalarındandır. Masaj yaptıran kişiye rahat ve keyifli bir ortamda sunulan klasik masaj, yaşamın gündelik yorgunluk ve sıkıntılarından uzaklaştırarak eşsiz bir dinlenme ve gevşeme imkânı sunar. Masaj sayesinde kendinizi dinlenmiş ve zinde hissedersiniz.
Masajın yapılışını kolaylaştırmak amacıyla masaj, yağ kullanılarak yapılır. Kullanılan yağlar aynı zamanda aromaları ile vücuda rahatlık sağlar. Masaj, alanında uzman masörler veya terapistler tarafından uygulanır. Masaj seansında sıvazlama (öfleraj), yoğurma (petrisaj), germe-çekme (friksiyon), darbeleme (tapotement) ve titreşim (vibrasyon) teknikleri kullanılır.
Klasik masaj sıvazlama ile başlar ve sıvazlama ile biter. Bölgesel olarak tek el, çift el, avuç içi, parmaklar ya da el sırtı ile uygulanır. Ayaktan başlanan bu uygulama masaja hazırlık aşamasıdır. Başlangıçtaki uygulama derin bir basınçla kalp yönüne doğrudur. Bitiş aşamasındaki sıvazlama başlangıç noktasına dönüşe ters yönde basınç azaltılarak, yüzeysel olarak yapılan uygulamadır.
Yoğurma işlemi özellikle kaslar üzerinde etkilidir. Tek ya da çift elle yapılan yoğurma işlemiyle kaslar sıkıştırılır ve esnetilir. Kaslar yumuşak, ritmik ve yavaş bir şekilde yoğurulur. Sıvazlama tekniği yüzeysel etki gösterirken, yoğurma işlemi sırasında deri altındaki dokuya etki edilmektedir. Yoğurma işlemi ile kas gerilimi azaltılır. Bunun yanı sıra bu uygulama esnasında kan dolaşımında hızlanma meydana gelir. Vücutta biriken ödemin atılmasını sağlayan, hücre ve dokulara besin taşıyarak vücudumuzu yenileyen lenfatik drenajı arttırır. Dokulardaki metabolik atıkların kalbe yüklenmesini engeller. Dolaşımın hızlanması atık maddelerin uzaklaştırılmasını sağlarken, kaslar yoğurma sırasında etkili bir şekilde dinlenir.
Friksiyon işlemi, başparmak, parmak uçları veya elin bütünü ile yapılabilen bir uygulamadır. Dairesel hareketlerle belirli bölgelere basınç uygulanır. Sertleşmiş dokuların hareket yeteneğini arttırmak hedeflenir. Kas içindeki fibrostik nodülleri dağıtmak için yapılan bir uygulamadır. Uygulanan basıncın etkisini arttırmak için eller üst üste konulur.
Darbeleme, kasları uyarı ya da esnetme amaçlı yapılan bir masaj uygulamasıdır. Örneğin spor aktiviteleri öncesindeki hazırlık masajı ile kaslar uyarılabilir. Diğer uygulamalardaki gibi kan dolaşımını hızlandırma amaçlı değil, kas dokusu içindeki damarların belirli bir oranda genişlemesini sağlayan atik ve ritmik bir uygulamadır. Darbeleme işleminin varisli damarlar ya da direk kemikli yapı üzerine uygulanmaması gerekir.
Titreşim, kas spazmını çözücü, ağrı azaltıcı durumlarda kullanılır. Çok kısa frekanslarda oluşturulan titreşimlerin dokuya etki etmesi sağlanır ve kas gerginliğini gidermede oldukça etkilidir.
Klasik masaj, güne zinde başlamak ya da yorgunluk ve stresten kurtulmak için tercih edilebilecek bir masaj türüdür. Masajı uygulayan masör veya terapistin el becerisi, tecrübesi ve bilgisi kadar ortam da önemlidir. Avrasya Hamam olarak sizlere sunduğumuz klasik masaj hizmeti, günlük yorgunluk ve stresinizi kolaylıkla atmanızı sağlar. Masaj için ideal süre 45-60 dakikadır.